Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Σάλτσα γραβιέρας για πικάντικη γεύση τυριού στο ριζότο σας


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

325 γραμμάρια γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
150 ml γάλα
ανάλογα με τις προτιμήσεις μας μπορούμε να προσθέσουμε λίγη γραβιέρα ή λίγο γάλα ακόμα

Εκτέλεση

Μια σάλτσα που θα δώσει πικάντικη γεύση τυριού στο ριζότο σας...

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά.

Το αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Προσέχουμε, δεν πρέπει να το αφήσουμε παραπάνω από αυτό το σημείο γιατί μετά θα φουσκώσει και θα χυθεί.

Μόλις λοιπόν, αρχίσει να βράζει, το αδειάζουμε αμέσως είτε στο πλέντερ είτε στο μούλτι.

Προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη χτυπάμε μαζί με το γάλα για 1-2 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.

Η σύσταση της πρέπει να είναι λίγο πιο πυκνή από αυτή της κρέμας γάλακτος.

Αυτή η σάλτσα συνδυάζεται πολύ ωραία με ριζότο και με μακαρόνια.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr



from PRESS-GR.com ΕΙΔΗΣΕΙΣ http://ift.tt/2aBbrM3
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου