Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Η μαφιόζικη omertà του συστήματος και η βρώμικη πολιτική της ΕΕ στην Βενεζουέλα...

Της Γεωργίας Γκαρδαλίνου
58 ημέρες πριν την ψήφο που επίμονα μας ζητούν, η μαφιόζικη omertà του συστήματος και η...
βρώμικη πολιτική της ΕΕ στην Βενεζουέλα
Τελείωσε αισίως και η ολομέλεια του κοινοβουλίου της Ένωσης για τον Μάρτη, που μεταξύ των άλλων χαρωπών σε θέση επιδορπίου, είχε στο τέλος αντί επιδορπίου κι ένα ψηφισματάκι για την Βενεζουέλα μην τυχόν και αφήσουμε τον ευνοούμενο κανακάρη μας παραπονεμένο...
Για πολλοστή φορά βλέπουμε ως είθισται, λόγω του χρόνου που πιέζει -καθώς η θητεία τους τελειώνει- να συναθροίζονται προς ψήφιση, ένας σκασμός θέματα, κάτι σαν τις δικές μας νύχτα περασμένες τροπολογίες , με ένα νόμο ένα άρθρο... Να φαντασθούμε μόνο πως για την χθεσινή μέρα, τα αποτελέσματα στις ονομαστικές ψηφοφορίες καταλαμβάνουν μόλις 191 σελίδες εγγράφου, ενώ μόλις τις προάλλες, στις 26, η ψηφοφορία για την χαρωπότατη "οδηγία του copyright" είναι σε ένα αντίστοιχο 380 και βάλε σελίδων.
Προφανώς, προφανέστατα, όσον αφορά στην Βενεζουέλα, η νομενκλατούρα της ΕΕ δεν έχει ακόμη χωνέψει το βέτο της Ιταλικής κυβέρνησης, όπως και την αντίδραση της κοινής γνώμης, αλλά και πολύ περισσότερο, τις αποφάσεις του ίδιου του ΟΗΕ επί του θέματος με μια λογική "θεραπευτικής μανίας" προσπαθεί για πολλοστή φορά να καπελώσει την πραγματικότητα και να περάσει τα δικά της θέλω στο όνομα μας.
Κατά περίεργο τρόπο δεν βρήκα την είδηση πουθενά για πουθενά, ούτε της ανακοίνωσης της πανίσχυρης Μογκερίνι ελέω Γιουνγκέρ, πολύ δε περισσότερο της νέας ψηφοφορίας του ψηφίσματος P8_TA-PROV(2019)0327. Κι αυτό το θεωρώ πολύ σοβαρό κακό προηγούμενο δεδομένου αφενός του φίμωτρου που χαρωπά και τεχνηέντως ετοιμάζονται να μας φορέσουν, αλλά και πολύ περισσότερο γιατί στα μουλωχτά μεταξύ μιας ψηφοφορίας ολομέλειας και μιας άλλης αναμασάν τα θέλω ενός συστήματος που ουδόλως έχει σχέση ούτε με τα θέλω αλλά ούτε με τα συμφέροντα των λαών και για να το χοντρύνω ξεφεύγει αρκετά ενώ υπάρχουν και βάσιμες επιφυλάξεις ότι παρεκτρέπεται από τις δικαιοδοσίες τους.
Βεβαίως η πρώτη του είδους επαίσχυντη και πραξικοπηματική ψήφιση παρόμοιων ψηφισμάτων η κακή αρχή που λέγαμε για φέτος ήταν στις 30/01/2019, που καταγγέλθηκε τότε δεόντως για την οποία είχα γράψει [Δες: Το Ευρωκοινοβούλιο, η Δημοκρατία, η διαφάνεια και άλλα παραμύθια].
Για να θυμίσουμε λίγο την ελληνική "συμμετοχή" σε κείνο το ψήφισμα:
1. Οι κύριοι Κεφαλογιάννης, Κύρτσος και Σπυράκη από ΝΔ, ο Μαριάς (τέως ΑΝΕΛ) νυν από "Ελλάδα, ο άλλος δρόμος", ο Ανδρουλάκης της ΠασοκΕλιάς, ο Γραμματικάκης και Κύρκος από Ποτάμι και ο Χρυσόγονος (τέως Συριζα, νυν ανεξάρτητος, αλλά πάντα της ενωμένης Αριστεράς) αναγνωρίζουν τον αυτοανακηρυχθέντα ως Πρόεδρο ad interim.
2. Κατά της τότε πρότασης ψήφισαν οι Κούλογλου και Κούνεβα από τον Σύριζα (ενώ δεν συνυπέγραφαν την τροπολογία της ευρωομάδας τους που κατέπεσε),όπως και οι κύριοι Παπαδάκης και Ζαριανόπουλος του ΚΚΕ (ανεξάρτητοι από ευρωομάδα από άποψη).
3. Λευκό/παρών στην ψηφοφορία δήλωσαν οι κύριοι Επιτήδειος Φουντούλης και Συναδινός από την Χρυσή Αυγή ανεξάρτητοι από ευρωομάδα (αυτούς δεν τους θέλει κανείς).
Η χθεσινή στα μουλωχτά των ΜΜΕ ψηφοφορία, πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόταση ευρωβουλευτών του ΕΡΡ (του κόμματος της σχετικής πλειοψηφίας που βλέπει μέσα την ΝΔ, τους Χριστιανοδημοκράτες, την Φορτσα Ιτάλια, μέχρι τους αντιπροσώπους του Ορμπαν, που μας βρωμάει μεν και τον "πάγωσαν" και άλλα παραμύθια: υποτίθεται, αλλά οι ψήφοι του μας είναι μοσχομυριστοί και μια χαρά μέσα στο κόμμα και προσμετρούμενοι, αφού 10 στους 12 υπερψηφίζουν μια χαρά....

οι ευρωβουλευτές του Ορμπαν μια χαρά στην οικογένεια του ΕΡΡ χρεωμένοι

Βεβαίως δεν περίμενα και κάτι καλύτερο από αυτό το τσίρκο αλλά πάμε να δούμε πρωτίστως τι περιλαμβάνεται στο ανεκδιήγητο ψήφισμα, που πέρασε εχθές, με 310 υπέρ, 120 κατά και 152 λευκά.
Τα απόλυτα απαράδεκτα είναι κύρια το άρθρο 1: [το ευρωκοινοβούλιο] "επιβεβαιώνει ότι αναγνωρίζει τον Juan Guaidó ως νόμιμο προσωρινό πρόεδρο της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, σύμφωνα με το άρθρο 233 του Συντάγματος της Βενεζουέλας, και επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή του προς την Εθνοσυνέλευση, το μόνο νόμιμο δημοκρατικό σώμα της Βενεζουέλας· εκφράζει την πλήρη στήριξή του στον χάρτη πορείας Guaidó, ιδίως όσον αφορά τον τερματισμό του σφετερισμού της εξουσίας, τη συγκρότηση μεταβατικής εθνικής κυβέρνησης και τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών· χαιρετίζει το γεγονός ότι σημαντική μερίδα της διεθνούς κοινότητας και η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών μελών της ΕΕ έχουν αναγνωρίσει τη νομιμότητα του Guaidó και καλεί τα υπόλοιπα κράτη μέλη να σπεύσουν να το πράξουν".
Αλλά και το 4, που υπέστη και εμπλουτισμό τροπολογίας δεν πάει πίσω: [το ευρωκοινοβούλιο] " επαναλαμβάνει την έκκλησή του για την πλήρη αναγνώριση ως πρέσβεων των διπλωματικών αντιπροσώπων που διορίζει ο νόμιμος προσωρινός πρόεδρος της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Juan Guaidó στην ΕΕ και στα κράτη μέλη της· εκφράζει την ικανοποίησή του για την αναγνώριση από το Ανώτατο Συμβούλιο της Διαμερικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης (IDB) και της Διαμερικανικής Επενδυτικής Εταιρείας (IIC) του Ricardo Hausmann ως διοικητή της Βενεζουέλας στις εν λόγω οντότητες· εκφράζει τη λύπη του για την αναστολή της ετήσιας συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της IDB για το 2019 από τους κινέζους διοργανωτές της".
Αλλά πάμε να δούμε τώρα την συμπεριφορά των δικών μας αντιπροσώπων:
Υπέρ ψήφισε η κυρία Σπυράκη της ΝΔ.

Κατά ψήφισαν: ο Χουντής της ΛΑΕ που στην προηγούμενη ψηφοφορία ήταν απών, και ο Παπαδάκης του ΚΚΕ σε συνεπή στάση με την προηγούμενη ψηφοφορία.

Λευκό ψήφισε ο Κύρκος, του Ποταμιού,που στην προγενέστερη ψηφοφορία είχε ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης.

Κοντολογίς δια της απουσίας τους, διαφοροποιώντας μάλιστα και την αρχική τους στάση θα λέγαμε αφού στην πρώτη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει θετικά οι κύριοι Κεφαλογιάννης και Κύρτσος από την ΝΔ, ο κύριος Μαριάς με δικό του σχεδιασμό, ο κύριος Χρυσόγονος επίσης ανεξάρτητος, Ανδρουλάκης Πασοκελιάς, και Γραμματικάκης του Ποταμιού.
Ακόμη να συμπληρώσουμε πως αλλαγή στάσης σημειώνεται και για τους Κούλογλου και Κούνεβα που είχαν ψηφίσει κατά ενώ τώρα κάνουν παρέα στον πάντα απόντα αντιπρόεδρο Παπαδημούλη, κι έτσι για άλλη μια φορά ο Συριζα δεν στεναχωρεί τους συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους της Γερμανίας που πρωτοστατούν στην αναγνώριση του σφετεριστή.
Αλλαγή της στάσης σημειώνεται και για τους 3 ευρωβουλευτές της ΧΑ, που από λευκό πέρασαν στην απουσία.
Επίσης μόνιμα απούσα στις 2 αυτές ψηφοφορίες για την Βενεζουέλα η κυρία Σακοράφα, του ΜΕΡΑ 25, ενώ στις προηγούμενης ψηφοφορίες της ίδιας ολομέλειας την βρήκαμε παρούσα και ψηφίζουσα, που προσωπικά ως πολίτης το εκλαμβάνω ως συνειδητή πολιτική στάση παρά σύμπτωση...
Ακόμη αλλαγή της στάσης είναι και αυτή του κυρίου Ζαριανόπουλου, του ΚΚΕ που ήταν απών από όλες τις ψηφοφορίες της ολομέλειας του Μαρτη 2019, κι εδώ μια αιχμή προς το ΚΚΕ: κατανοώ πως δεν την πάει την ΕΕ, ούτε κι εγώ την πάω εξάλλου. Είναι προφανές πως ο συγκεκριμένος ευρωβουλευτής εκφράζει την γραμμή του κόμματος, το οποίο και τον έθεσε υποψήφιο για την Δημαρχία της Θεσσαλονίκης και απόλυτα κατανοητό ότι δεν μπορεί να είναι δισυπόστατος, οπότε μήπως θα έπρεπε να τον είχατε αντικαταστήσει ώστε η εκπροσώπηση σας, λέω εγώ τώρα,να μην είναι λειψή;
Και βέβαια η συμμετοχή και η στάση του καθενός από τους εθνικούς μας αντιπροσώπους εκλαμβάνει μεγαλύτερη βαρύτητα μετά από τη χθεσινή αποκάλυψη της δημόσιας δήλωσης του σφετεριστή off the records για τα συνεχόμενα μπλακ άουτ στην χώρα του ως αναγκαίο μέτρο για την αλλαγή του καθεστώτος.... η ομολογία του Γκουαΐδο απαθανατισμένη εδώ https://twitter.com/OrlenysOV/status/1111036089542893570


from Press-Gr https://ift.tt/2CJJ8aO
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου